Dagarna flyger förbi, säger Pensionerstanten.

En hel termin har gått. Eller den slutar ju inte förräns den 17 januari egentligen. Men vi har gått hela hösten tillsammans. Det har gått fort. Fortare än jag nånsin kunde ana. Klassen är härlig! Det har varit en lycklig period i mitt liv. Dagarna flyger förbi och jag njuter för jag är lycklig!


Var lycklig!
/pensionerstanten

Bjuder sig själv på mat, det ska bli gott Pensionerstanten!

Nu puttrar vattnet bort från riset och laxen blir fint mör i stekpannan. Det ska bli gott.
Jag bjuder mig själv på mat efter en dag fylld med tråkiga måsten.
Man är inte duktig när man städar.
Man är inte duktig när man diskar.
Man är inte duktig när man tvättar.
Man är bara tvungen att göra dessa förbannat tråkiga sysslor.
Men säg emot mig om jag har fel, får man inte allt som oftas höra att man är duktig när man har det städat hemma?
Säger man oftast inte att man har städat hela dagen och då förväntar sig att få höra att man är duktig?
Det är helt enkelt så att man är inte duktig när man utför dessa sysslor.
Där emot kan jag tycka att man är förbannat duktig när man tar hand om sig själv, ger sig själv något gott och uppskattande. Det är att vara duktig. Att ge sig själv tid att må bra!

Må bra kära vänner!

/pensionerstanten

Fin lägenhet och bra styrelsemöte tycker Pensionerstanten!

Ja då var denna lite smått kaotiska men ack så härliga dag till ända som nu övergår till kvällens betydligt lugnare aktiviteter. Jag var som så många gånger förr uppe till sommargryningsdags och somnade någon timme eller två innan klockan skuller ringa. Den klockan gick inte av när den skulle inte, men som tur var ringde Clara 09.59. Vi började vår lektion 10.00, det är tur att det finns en akademisk kvart. Jag formligen flög upp ur sängen och slängde på mig första bästa klädesplagg, tvättade ansiktet, kissade, på med deon och parfymen, fick i mig ett glas proviva och sen borstade jag gaddarna samtidigt som jag tog på mig skor och ytterkläder bara för att springa iväg till skolan. Jag hann. Klockan 10.15 öppnade jag dörren till klassrummet och Göran hade precis börjat prata. Lektionen höll på till 13.00 och sen var det dags att skynda hem för att sköta allt administrativt vad gäller mailande, färdigställande av dagordning, förberedelse till styrelsemötet och uppdatering på vad som händer i världen. Tre kvart innan jag skulle möta upp Clara för att gå till styrelsemötet kom jag på att jag var tvungen att duscha och äta mat. Hopp in i duschen och sjung en melodi, tänkte jag. Ut ur duschen, börja med maten samtidigt som jag plockade ihop allt som skulle med till mötet och påtagning av kläder och diverse kosmetika. 14.45 stod jag färdig på vår samlingspunkt som bestämt. Jag andades i 2 minuter och sen kom Clara. Till skolan gick vi och förberedde mötet. Mötet öppnades ca 15.15 och slutade ca 17.15. Bra möte! Sms:a killen som skulle visa mig min nya lägenhet för att säga att jag var påväg och till Ullis för att hon skulle gå ut. Lämnade datorn hemma. Träffade Ullis, gick och kollade på lägenheten. Fin, där kommer en gammal tant som jag att trivas! Vidare promenerade vi till matbutiken för att inhandla diverse matartiklar. Äta bör man annars dör man. Nu är jag hemma igen. Matvarorna är inne i kylen och jag har slagit igång min kära Mac för att uppdatera mig lite till. Funderar på att diska lite. 19.30 ska jag åka till en hamburgerrestaurang för att inhandla mat till halva klassen som ska kolla på film hemma hos Louise! MYSKVÄLL!

Jag älskar att ha saker att göra, gärna hela tiden, för då kan man njuta när man är klar!

Lev nu, inte imorn!

/pensionerstanten

Stressad och nästan sjuk, säger pensionerstanten.

Ja, tänk att man kan känna sig sjuk när man är stressad. Jag har varit sjukt stressad de senaste dagarna. Nu har stressen släppt en aning. Men jag är fortfarande lite sjuk. Sjuk i hjärtat. Det finns mycket kvar att göra, men nu är det på en hanterbar nivå. Det var det uppenbarligen innan också eftersom att jag har lyckats med det jag var tvungen att göra, men jag hanterade det kanske inte så bra som jag borde. Om jag bara lär mig att hantera det bättre så slipper jag bli stressad. Stressad och sjuk. Nu är jag iallafall sjukt nöjd över att jag slipper stressa.

Stress off
/pensionerstanten

Vem behöver ett hjärta undrar pensionerstanten?

Vissa människor gör mig illamående.
Jag önskar att jag inte hade ett hjärta just nu.
Fast det gör inte så ont som det borde. Jag är väl van att du gör så här.
Jag trodde att vi kunde vara vänner, men uppenbarligen inte. Du håller sanningen borta från mig för att inte göra mig ledsen. Du tar hänsyn till mina känslor, säger du. Du inser inte vikten av att vara ärlig. Precis som du inte gjorde när vi va tillsammans. Du inser inte att det var just det beteendet som förstörde allt.

Nu har du gjort en riktigt dum grej,
så det är dags för dig att glömma mig.
Jag är inte längre en del av ditt
Nu tillhör jag bara mitt
Tjipp och hej

Varför leker inte du med de andra ordförandena, undrar pensionerstanten.

Idag ska jag leka med de andra ordförandena, under temat sport. Jahopp tänkte jag. vad ska jag då ha på mig? Sport, sport, sport.. hmm... Jag har ju alla mina sportkläder i Linköping. Eller. Jag hittade lite här och lite där, fick nästan ihop en hel tennis-outfit. Men den såg B ut. Och så kom jag på det! Min vackra, underbara och snygga MATCHTRÖJA!
Messi, du får bli min kavaljer i kväll!

Är vi inte här för att plugga, undrar pensionerstanten.

Det finns mycket som gör mig glad och lycklig här. Jag gillar att plugga.
Men det är inte många som gör det här, verkar det som.
Hetsen att komma ifrån allt som har med studier att göra gör mig illamående.
Vi har ju valt att plugga, helt frivilligt. Vi har ju valt att flytta hit för att plugga, helt frivilligt.
Engagera sig? Göra mer än man måste? NEJ DU, det är inget man sysslar med här. 

Jag blir lite ledsen. Jag blir lite förslöad. Jag blir lite rastlös. Jag blir lite sämre.

Det här ska det bli ändring på!
FULL FART FRAMÅT

skriker pensionerstanten

RSS 2.0