Pensionerstanten lik en kändis?!

Inte bara en, jag har fått höra att jag liknar olika skådespelerskor. De tre skådespelerskor som folk tycker att jag liknar är Lily Cole, Natalie Dormer och Maggie Gyllenhaal.

Jag vet vem av dem som jag tycker att jag liknar mest, men nu vill jag veta vad du tycker?!

Lily Cole
Lily Cole

Natalie Dormer
Natalie Dormer

Maggie Gyllenhaal
Maggie Gyllenhaal


Så är det någon som jag liknar alls? Är jag en blandning av två eller tre? Eller är jag lik en av dem?


/Pensionerstanten

Pung pung, pungelipung, sjunger Pensionerstanten


Gårdagskvällen var en trevlig tillställning. Fyra tanter som hade fredagsmys. Och vad gör tanter när de har fredagsmys tänker ni? Jo, det ska jag berätta! De sjunger "För det var en stor snopp, lång kraftig och tung, från dess topp till dess rot, var den tre-fyra fot, och en medelstor ryggsäck till pung, pung, pung, pungelipung, pung, pung..."
Tanter pratar alltså om pungar, sex och snoppar när de bestämmer sig för att ha fredagsmys.

Det hela slutade i en filminspelning där tanterna lite fumligt demonstrerar hur det går till när en pung får lite gung och och får sig ett skjut, tanterna blev efter denna inspelning helt slut.

Goda vänner är bra att ha för när allt kommer omkring så är det med dem man kan prata om pung, pung, pung pungelipung...

Nu sitter jag och väntar på att min goda ungerska gryta ska bli varm så jag kan äta den. Sen ska jag läsa ett kapitel och slutligen bege mig mot Sivans för att serva studenterna i äkta rastafari stil.

peace out!
/Pensionerstanten

Sovmorgon gillas av Pensionerstanten!

Idag fredag. Upp tidigt och plugga? Jo, det var min tanke. Jag vaknade av mig själv vid halv nio på morgonen och tänkte: vad skönt, jag är utvilad. Sen kom den lilla latmasken krypande och intalade mig att jag borde sova lite till eftersom att jag var ju lite trött. Somnade om och vaknade igen knappt en timme senare. Gick upp. Hämtade den fenomenalt tråkiga och uruselt översatta boken Ledning & Organisation av Clegg m.fl. och lyckades läsa en halv sida innan jag åter igen sov. Vaknade av att telefonen ringde halv tolv och tvingade fram lite röst innan jag svarade.
Sedan dess har jag varit vaken, hunnit med att plugga spanska och ska nu lite motvilligt sätta tänderna i Clegg igen. Fy.
Jag kanske struntar i sista kapitlet och börjar skriva istället. En dåligt skriven bok kan verkligen ta död på ett relativt intressant ämne.

 

Back to school
/Pensionerstanten


Lamasockor i fluffiga brev, det gillar Pensionerstanten.


Det är så mysigt med brev på posten. Det är liskom genuint på ett sätt.
Idag när jag tittade in i mitt lilla postfack så såg jag ett stort och fluffigt brev som låg och väntade.
Jag blev så exalterad att jag tappade mina nycklar. Jag fumlade på marken efter dem och kunde knappt ta blicken från posten. I samma sekund som jag kände på brevet kom slog mig tanken att det kunde vara mina nya lamasockor från Peru som låg i och hör och häpna, jag hade rätt! Jag blev så glad när jag insåg att det var dem och dessutom min gamla basker att jag tog på mig allt på en gång och dansade runt lite på mitt vardagsrumsgolv.
Det är en härlig känsla att få brev!

Jag skriver faktiskt en del snigelpost som det så vackert kallas, för jag brevväxlar med vänner runt om i Sverige och andra länder med. Jag har bervvänner i Sverige, Danmark, Finland och Ungern! Slå det om ni kan!

Haha.. men på riktigt, det skänker både glädje och ro att ha brevvänner. Det kanske inte är det mest miljövänliga om man tänker på att det går åt både träd och vatten för att göra papper och kuvert och sen släpps det ut avgaser när posten transporteras. Men det går ju åt el när man mailar.

Den här gången kom postens innehåll från Peru, kanske elakt mot miljön tänkter ni, men inte om man ber en snäll vän som är där ta med sig sockor hem åt en. Då är det bara kuvertet och transporten från Stockholm till Växjö som kostar miljö.

Jag tänker inte lägga ner så mycket energi på att ta reda på vad som gör störst åverkan på miljön för jag får ut så mycket mer glädje av att läsa ett handskrivet brev eller få en liten grej än att läsa ett flimmrande mail på min datorskärm.

Lamasockor är för övrigt något av det skönaste som finns!!!


Snigelposta mera!
/Pensionerstanten

10 nöjesaktiviteter jag vill göra innan jag dör, säger Pensionerstanten.

Jag vill...

1. Åka till London för att gå på musikal, gå på madame tussauds och dricka te på ett café i Nothing Hill.
2. Åka forsränning
3. Hoppa bungyjump
4. Hoppa fallskärm
5. Ta dykarcertifikat
6. Åka till Cuba, Havanna.
8. Åka till Peru och besöka Machu Picchu
9. Åka till New York
10. Åka rosa bussarna genom Afrika



Det bästa med den här listan är att den är fullt möjlig att utföra och att åka till London för att gå på musikal, gå på madame tussauds och dricka te på ett café i Nothing Hill ska jag göra i slutet av april!

LONDON BABY!

xoxo
/Pensionerstanten


p.s. Ni som inte fattar varför jag stavar Pensionerstanten med e istället för ä, det är för att jag bott i stockholm och för att Pensionerstanten är en gammal cool stockholmstant! d.s.

INTERNATIONELLA KVINNODAGEN, skriker Pensionerstanten.

Idag är det Internationella kvinnodagen! I vanliga fall, när jag inte bodde i Växjö och när jag inte precis hade varit sjuk och missat omvärlden och när jag inte bara satt hemma och pluggade hela dagarna så stod jag på barrikaderna en dag som denna, jag gick i demonstrationstågen och hytte med näven och skrek ut vårt budskap. Jag kämpade för världens alla kvinnor. Men nu sitter jag hemma och pluggar, i Växjö och känner mig dum.

Jag måste göra något så därför sprider jag ordet här och i andra sociala nätverk på internet:

Fight for women's rights today, fight for the freedom of humanity and for the freedom of choice!

Kämpa för varenda kvinna!!!



fight for your rights
massa kärlek
/Pensionerstanten

Rädda världen! tips 3 från pensionerstanten.

Om vi bortser från det faktum att SJ har haft lite problem den här vintern så är mitt tredje tips att om du vill ta dig någonstans, ÅK TÅG! Det är det miljövänligaste sättet att ta sig fram och dessutom är det det mest civilicerade sättet också, man träffar folk, kan äta gott, behöver inte oroa sig för att hamna i luftgropar eller i jättesega bilköer.

ÅK TÅG gott folk!

peace out
/Pensionerstanten


klockan är 00.34 konstaterar Pensionerstanten.

Hejsan alla monsterdiggare och kloakråttor. Vad gör ni här?
Jag gick hem från en trevlig kväll med trevligt folk nyss och bestämde mig för att gå genom skolan för att det är kortaste vägen? (Ja, jag ville gå förbi Sivans också)
Och såg till min stora förvåning när jag började närma mig byggnaden att det lyste i det närmaste klassrummet. K1211 tror jag bestämt att det var. Att det lyste var kanske inget förvånande i sig, men att det stod en barbröstad halvnaken man (läs muskelman i 40 årsåldern) vid katedern och att det satt en kvinna med böljande blont hår som höll på att knäppa sin blus på katedern, det var förvånande! Jag kan inte låta bli att undra vad de hade gjort och om jag bara förvränger allt i mitt huvud? Men historien fortsätter med att när jag väl är inne i skolan så inser jag att jag kan se in i klassrummet genom fönstrena bredvid dörren och ser då att de står och nu påklädda håller om varandra innerligt.

Hmm.. den gamla detektiven i Pensionerstanten dyker upp!

detektivhälsningar
/Pensionerstanten

Solen skiner och hojarna är ute! utbrister Pensionerstanten

Kära glada medborgare, medmänniskor och medtanter!

Nu har solen på riktigt hittat fram och skiner med sina vackra strålar på vår fina jord.
Man kan inte vara annat än lycklig, trots gammal feber och halsvirus. När jag satt vid mitt köksbord tidigare idag så puttrade det förbi en vacker och helt underbar Harley Davidson. Det gjorde min dag. Nu önskar jag mig en fin vår och en ännu finare sommar med mycket hojåkning.

soliga vårhälsningar
/Pensionerstanten

Kan inte Xynthia blåsa bort vintern så vi får vår? undrar Pensionerstanten.

Idag är det den 1 mars. Idag är det officiellt vår enligt Clara. Idag kom Xynthia till Sverige med mera snö. Varför kunde hon inte bara komma hit och blåsa bort vintern? Idag är jag trött på denna vita värld som vi levt i sedan den 14 december 2009. Idag är det dags för våren att börja ta över på riktigt. KOM HIT NU VÅREN!!!

Dags för vårkänslor!
/pensionerstanten

RSS 2.0